Поредна инвестиция в ИТ сектора в България

IMG_0566

Хюлет Пакард Глобал Деливъри Център България откри днес, в присъствието на министър Асен Василев и кмета на София Йорданка Фъндъкова, Клиентски център – Германия за отдалечени технологични услуги. Това е първата инвестиция на компанията за 2013, която е разположена на три етажа в сграда в Бизнес парк София, и е с капацитет от 800 работни места.

Основната причина за избора на България за преместване на част от услугите от Германия и разширяване на капацитета на отделечените услуги в областта на телекомуникациите, финансови услуги и индустрията е качеството на услугите и близостта, а не най-ниската цена. Това заяви г-н Майкъл Еберхардт, вицепрезидент на HP за Германия.

“По този начин можем да работим в условия на стабилна среда и имаме възможност да наемаме млади, висококвалифицирани и владеещи няколко чужди езици хора“, добави той. "За HP Германия е истинско предизвикателство да работи с България, тъй като средната възраст на работещите хора в бранша на ИТ технологиите в Германия е 41 години в сравнение с България, където средната възраст на хората, работещи в същата сфера е 31 години.", коментира мениджърът.

Министър Василев добави, че за него е изключително приятно първото му официално откриване извън Министерство да бъде в ИТ индустрията. И още по-важно, че тя вече се е променила, защото в момента не е важна най-ниската цена на аутсорсинг услугите, а допълнителната стойност, която българските ИТ специалисти предоставят.

Клиентският център Германия е един от шестте глобални хъба на HP за отдалечени услуги, който оперира в България. Глобалният хъб предоставя порфолио от услуги на корпоративните клиенти на компанията от цял свят. От HP обясниха още, че центърът предлага иновативен подход, който осигурява несравними нива на видимост върху технологичните среди и сътрудничество на обслужващите екипи, както и по-бърза ИТ инфраструктурна поддръжка за клиентите на HP в Германия.

Компанията планира да наеме още поне 500 ИТ специалисти до края на годината. От там отказаха да коментират размера на инвестицията.

Автор: Кристина Николова

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.