Нова българска софтуерна система под наем за Личен състав и ТРЗ

tereza

Българската софтуерна компания Тонеган обяви, че от днес започва предлагането на нова система за управление на Личен Състав и ТРЗ. Наречена Tereza.bg, тя ще се предлага както чрез модел Software as a Service (SaaS), така и на лицензен принцип. Основните надежди обаче ще бъдат насочени към клиентите, които искат да ползват решението чрез онлайн достъп, тъй като от компанията смятат, че потенциалът в тази област е по-голям, призна в разговор с ENTERPRISE Максим Колев, мениджър продажби в българския софтуерен разработчик.

Според специалистите от Тонеган, предимствата на този подход при предлагането на софтуер за клиентите са очевидни: „На тях не им се налага да закупуват лицензи, за да използват системата, не е необходимо да се инсталира допълнителен софтуер по работните им машини, както и да се грижат за администрацията и актуализацията на системата.” На практика системата е инсталирана върху сървъри на Тонеган, а достъпът до данните на клиента се осъществява през интернет от всяка точка на света и по всяко време на денонощието. Друго предимство, особено за малките клиенти, е фактът, че данните им са с висока степен на защита, както от нежелан пробив, така и от сривове на системата или хардуера. Не се налага и голяма първоначална инвестиция.

Системата притежава разнообразна функционалност, съобразена както с изискванията на трудовото законодателство, така и с добрите практики, прилагани при управление на човешките ресурси, заявяват от компанията-разработчик. Подробности – по-долу.

Всеки желаещ да използва системата трябва да се регистрира през интернет и да плати определената за това такса. Интересното в случая е, че Tereza.bg ще се предоставя напълно безплатно за компании с до 5 души персонал. Освен това всички останали потенциални потребители могат да се регистрират и да използват пълнофункционалната версия на решението в рамките на един месец, отново без заплащане на такса. Целта е по този начин всеки да може да тества системата преди да вземе решение за абониране.

За момента няколко стари клиенти на Тонеган вече са прехвърлени на новата платформа, заяви още Максим Колев.

Що се отнася до версията с лицензи и локална инсталация, мениджърът подчерта, че тя не се различава съществено като функционалност от SaaS приложението, като и двете версии ще се развиват и обогатяват едновременно в бъдеще.

Ценообразуването на Тонеган за новото решение е доста агресивно, и не случайно. Пазарът на решения за управление на човешките ресурси и ТРЗ в България е сравнително окрупнен, като лидери определено са решенията на Omega Soft от серията “Omeks” и TechnoLogica с техният “HeRMes”.

 

Повече за функционалността на Tereza:

„Личен състав” обхваща дейностите, свързани с установяването на трудово-правните взаимоотношения и работа с документи, касаещи различни видове отсъствия. Ключови характеристики са работа с: трудови договори (първи, втори, допълнителни споразумения, заповеди за прекратяване на трудово-правните взаимоотношения); граждански договори; отсъствия; болнични; заповеди за отпуски и за прекратяване на отпуски; други отсъствия; щатно разписание; сменни графици.

ТРЗ частта обединява функциите, свързани с начисляване на работни заплати, бонуси и др. начисления, изчисляване на удръжки (лични и за сметка на работодател), начисляване на аванси.

Направление каса подпомага работата, свързана с изплащане на начислените заплати, аванси, бонуси и др., вкл. работа с фишове, ведомости, служебни бележки и предаване на данни към банки за масово плащане на заплати.

Направление човешки ресурси обхваща дейностите, свързани с управление на човешките ресурси в организацията. Това са работа с досиета на служителите, квалификация, обучения и др.

В приложението са налични инструменти за анализ на данните, позволяващи на всеки отдел свободно да дефинира необходимите за тях отчети и справки и анализи.

Изчисляването на възнаграждението и осигурителните вноски на наети лица по граждански договори, както и масовите плащания - превеждане на трудови възнаграждения по банкови сметки са оформени като отделни модули, за чието използване се изисква допълнително заплащане.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.