Младите служители и собствениците на фирми – най-щастливи на работа

businesspeople2

65% от българските бизнесмени и служители се наслаждават на работата си повече, отколкото преди година. Това показва последното проучване на Регус, което изследва индекса на баланс между работата и личния живот. У нас той е спаднал с 4 пункта спрямо миналата година, което означава, че хората в бизнеса се борят с натрупващо се напрежение на работа.

Според проучването, проведено сред 26,000 професионалисти от повече от 90 държави, индексът за баланс между работа и личния живот в България е 119 пункта – с един пункт средното равнище в световен мащаб. Сред анкетираните,  120. 69% процента от бизнесмените в България смятат, че прекарват достатъчно време вкъщи със семейството си, а 77% усещат, че продуктивността им се е увеличила в сравнение с миналата година. 58% от участниците в проучването пък посочват, че прекарват повече време в работа, отколкото с близките си.

Добър баланс между професионалните ангажименти и личния живот постигат най-успешно собствениците на бизнес и представителите на по-младите поколения. Може би, противно на общоприетите схващания, в световен мащаб, поколението на Бейби Бумърите изглежда по-малко вещо при съвместяването на работата и личния живот, коментират анализаторите.

В цял свят, по-младите служители се наслаждават на работата повече от Бейби Бумърите (76% в сравнение с 64%) и са по-доволни от своето ниво на производителност (81% в сравнение с 69%.)

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.