Жефко с нов изпълнителен директор за България

Jerome_Chevrolet_Izp_Director_GEFCO-BG

Френската логистична компания Жефко, която стъпи на българския пазар в началото на 2012 г., има нов изпълнителен директор за страната. Начело на компанията у нас застава Жером Шевроле, който ръководеше подразделението й в Украйна от създаването му през2008 година.

Мениджърът има над 10-годишен опит в логистичния сектор. Присъединява се към GEFCO през 2007 г. след като от 2002 г. е проектен ръководител на глобалната дистрибуция на превозни средства в Renault SAS, а преди това ръководи ИТ отдела на същата компания в Москва.

„Назначаването на г-н Шевроле е знак за нарастващата роля на българския филиал в мрежата на Групата Жефко в процеса на преструктуриране на компанията след ключовите промени в собствеността от 2012 година.”, коментират от компанията. В съобщението се посочва още, че новата позиция на мениджъра съвпада с нарастващото значение на българското звено на Жефко в обслужване на товарните потоци между Европа и Азия, което e следствие на факта, че от 2012 г. руските железници са основен акционер във френския гигант.

„Присъствието на Жефко на българския пазар за транспортни и логистични услуги ще се разраства както по отношение на традиционно силната за фирмата логистика на авточасти, готови компоненти и завършени автомобили, така и по отношение на промишления сектор и бързооборотните стоки”, коментира новият изпълнителен директор на компанията.

Александър Рачински, който ръководеше българското звено на Жефко, поема управлението на на компанията в Чехия.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.