Българска фирма създаде иновативна търсачка за работа за британския пазар

Българската софтуерна компания „Онтотекст”, част от Сирма Груп, представи официално във Великобритания платформата „YAGAJOBS: the UK Jobs Data API”, която позволява лесно търсене на информация за работни места по различни показатели на Острова. Услугата предоставя достъп до милиони актуални свободни места, събрани от над 355 британски борси за работа и постоянно обновявани в единна база данни, съобщиха от компанията.

Компанията, специализираща в софтуерния сегмент на семантичните технологии и семантичните бази данни, има сериозен опит на британския пазар. На нейни технологии са базирани сайтовете на The British Museum, Националния архив на Великобритания, както и порталите на медийната група BBC за Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. и за Европейското първенство по футбол през 2012 година.

Новият проект Yagajobs позволява търсене и класифициране на информация по различни показатели като работна позиция, местоположение, обхват на заплащането, дата на публикуване, тип работна позиция, тип и име на създателя на обявата и др.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.