Българска ИТ компания влезе в топ 50 на най-бързо растящите фирми

it-company

Българската компания Мнемоника АД бе определена от Deloitte (Делойт) като една от най-бързо развиващите се ИТ фирми в Централна и Източна Европа. Мнемоника беше включена в класацията Deloitte Technology Fast 50 CEE 2014, отличаваща 50-те най-бързо растящи компании в сектор Информационни технологии - с най-голям растеж на приходите през последните 5 години.

„Признанието, което получихме, ни дава увереност, че сме на прав път в развитието си. Скоро ще споделим информация за интересен проект, който в момента реализираме - Мнемоника АД бе избрана да внедри първата по рода си система за управление на идентичността (Identity Management System) в една от най-големите български компании. Ще продължим да се развиваме и като доставчик на изнесени и облачни услуги. Амбицията ни e да разширим клиентската си база и извън България," заяви Вихрен Славчев, изпълнителен директор на Мнемоникa, цитиран от Money.bg.

Компанията е основана през 2009 г., а основната й дейност е в сферата на съхранение и обработка на големи обеми от данни, облачни технологии, управлявани услуги и системи за сигурност и защита на информацията. Сред клиентите ѝ са Топ 10 банки и застрахователни институции в България, най-големите телеком оператори и най-големите компании в сферата на услугите.

По-рано тази година компанията бе отличена и в годишната класация на най-успешните ИКТ компании в България: Computerworld TOP 100 за 2013 г. Мнемоника заема 8 място сред Топ 50 компании по ефективност за 2013 г. и 13 място сред водещите системни интегратори.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.