Releva е големият победител в Startup World Cup Bulgaria

Releva е големият победител в Startup World Cup Bulgaria

Releva е големият победител в Startup World Cup Bulgaria. Българският победител беше излъчен снощи, на 13 юни, в Interpred WTC по време на финалната гала вечер на националния квалификационен кръг на конкурса Startup World Cup.

Финалът на конкурса се проведе непосредствено след конференцията Digital4Sofia.

Освен купата, компанията си спечели възможността да представя страната ни на световния финал в края на тази година в Сан Франциско, с подсигурено пътуване до там от организаторите.

Екипът на Releva създава платформа за потребителско преживяване, която повишава приходите на онлайн бизнесите, чрез силни връзки и емпатия с потребителите.

Повече от 40 стартъпа взеха участие в тазгодишното издание на събитието, но само десетте най-добри получиха възможността да представят своите идеи на живо пред журито и гостите на събитието.

Официалната гала вечер беше открита от Преслав Бобев, председател на Европейската асоциация на дигиталните експерти, и Христо Етрополски, заместник-председател на Българската агенция за инвестиции.

Христо Етрополски коментира: "Рецептата за успех за българската стартъп екосистема е когато всички ние - държавната власт, местната власт, представителите на бизнеса, браншовите организации, работим заедно и обединим усилия."

Наградата на Releva връчи Любомир Атанасов, управляващ партньор в Internet Media Group и организатор на конкурса. Той поздрави екипа за успеха и им пожела да се върнат победители и от Америка.

Конкуренцията в конкурса Startup World Cup Bulgaria 2023 беше по-силна в сравнение с предишните издания, а участниците тази година бяха по-амбицирани. На второ и трето място се класираха Scios и Quandoo.

Scios е платформа за стратегически решения. Технологията на продукта комбинира изкуствен интелект с основни принципи от поведенческата икономика. Quandoo е българска SaaS платформа, която предоставя дигитални инструменти позволяващи на хотели и места за настаняване да получават директни резервации, както и да оптимизират техния онлайн маркетинг и работата с различни канали за дистрибуция.

Третото издание на събитието Digital4Sofia: Иновации в онлайн търговията и разплащания се проведе непосредствено преди началото на Startup World Cup Bulgaria. Конференцията беше открита от Генчо Керезов, заместник-кмет по "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" на Община София, и Любомир Атанасов.

В програмата на събитието участваха водещи експерти, предприемачи и иноватори, които превърнаха конференцията в платформа за споделяне на знания, добри практики и иновативни решения в сектора.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.