Най-добрите практики за отдалечена работа, които фирмите да приемат през 2022 г

Най-добрите практики за отдалечена работа, които фирмите да приемат през 2022 г

Дистанционната работа стана норма през 2020 и 2021 г. и изглежда, че това ще продължи и през 2022 г.

Резултатите от различни проучвания показват, че компаниите, които не предлагат дистанционна работа, ще загубят множество таланти от работната сила, пише онлайн медията Business2community.com.

Много фирми осъзнават, че бъдещето на работата е гъвкаво.

Кои са добрите практики, които фирмите да приложат при дистанционната работа на служителите - вижте обобщението на медията.

Уверете се, че всеки служител разполага с подходящото оборудване

Седенето на неподходящ стол твърде дълго може да причини реални щети на физическото здраве на вашите служители. Използването на бюро с грешна височина или екран, който е твърде близо, също има последици за физическото здраве.

Когато светът се пренасочи към дистанционна работа през 2020 г. заради пандемията, оказа се, че много служители нямат подходящо оборудване у дома. Сега, две години след работа от разстояние, може лесно да се предположи, че всеки е създал домашния си офис, но все пак е важно да се уверите, че това е така.

Осигуряването на бюджет за нови и дългосрочни служители за подобряване на настройката на офиса е от съществено значение и част от грижата за вашия екип. За служители, които нямат възможност да оборудват пълнофункционален домашен офис, може да се помисли за абонамент за някоя от компаниите за споделено работно пространство.

Общувайте повече

Когато не сте лице в лице, много нюанси могат да се изгубят в разговора. Истината е, че няма такова нещо като прекомерна комуникация, когато работите от разстояние.

Един от начините да се уверите, че комуникацията ви е ефективна, е да проследявате видеосрещите с писмени бележки или действия. Изпращането на кратко обобщение на обсъжданото и на това, с което всички са се съгласили, може да помогне да се гарантира, че всички са в съответствие с резултатите.

Общуването спомага и за изграждането на културата в екипа. Колеги може никога да не се срещнат лично заради отдалечената работа, което означава, че изграждането на връзки е по-трудно. Времето, прекарано в срещи, изпращането на бързи, забавни мемета или писането на обмислени имейли е чудесен начин да гарантирате, че вашият екип се чувства като екип.

Приемете, че отдалечената работа не е същото като работата в офиса

Работещите вкъщи имат по-малък контрол върху околната среда - например непредвидени шумове по време на среща. Да го приемете гарантира успеха на дистанционната работа през 2022 г. Важно е да бъдете гъвкави по отношение на професионалните очаквания и да се уверите, че служителите ви се чувстват овластени да се изправят, за да затворят прозореца, да се преместят в друга стая или да отговорят на бърз въпрос от децата си.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.