Четири големи бизнес решения за бурни времена (I част)

Четири големи бизнес решения за бурни времена (I част)

Бурните времена изискват решителни мерки и действия. Драстичните промени в икономическите и социално-политическите пейзажи създават решаващи точки за вземане на решения за собствениците или мениджърите на предприятия.

Дори най-големите корпорации не могат лесно да манипулират пазарите в своя полза. Те трябва бързо да реагират на решаващи моменти, които могат да притиснат бизнеса. Тези решения трябва да бъдат внимателно обмислени, за да се постигнат възможно най-добрите резултати, пише онлайн изданието entrepreneur.com.

Знанието как да реагирате на тези предизвикателства е от решаващо значение за траен успех.

Преструктуриране

Преструктурирането се отнася до значителните промени в организационната, оперативната и финансовата структура на дадено дружество. Това включва драстични промени в начина на работа на бизнеса, хората, които го управляват, неговите дългове, разходи, приходи и политики. Това се прави, за да се подобри рентабилността или да се възползва компанията от нови възможности, като същевременно намали загубите или премахне нерентабилните аспекти на бизнеса.

В някои случаи ще е необходимо преструктуриране за намаляване или пренасочване на операциите. Също така ще стане неизбежно, ако една компания участва в сливане или придобиване.

В едно проучване компанията Optimum7 за услуги за маркетинг на електронна търговия стига до момент, в който остава с три възможности: съкращаване на персонал, преструктуриране или продажба на компанията. Компанията избира преструктурирането. Това беше смело решение, което води до промяна на процесите на изпълнение на компанията. Промените включват наемане на ръководители на проекти за постигане на по-голяма ефективност, разработване на нови структури за обучение, създаване на персонализирана система за управление на проекти и създаване на изцяло нова фуния за продажби за нови услуги.

Решението се е изплатило, тъй като компанията задържа екипа си и той става по-ангажиран, по-добре информиран и по-ефективен. Компанията става по-печеливша, мащабируема и като цяло по-добра от това, което беше преди.

Алтернативни инвестиции

Бурните времена не винаги означават обреченост и мрак. Понякога те могат да означават възможности. Както бе показано от бума на фондовия пазар по време на пандемията, реалните икономически сътресения не заличават всички възможности за печалба. Интелигентните инвеститори могат да забележат възможностите, когато се появят или дори преди да станат очевидни.

Компаниите с ерозия на основния бизнес и отслабване на крайните резултати могат да се обърнат към алтернативни инвестиции като фондовия пазар, когато икономиката е в застой.

Инвестирането, когато икономиката е лоша, със сигурност е предизвикателство, но има решения, които могат да помогнат на бизнеса да се представи по-добре.

Комбинацията от изкуствен интелект, анализ на данни и бизнес разузнаване може да предскаже бъдещи резултати с висока точност в областта на форекс, стоки и цифрови активи. Като разпознават и анализират огромни количества данни, за да определят най-вероятните резултати, инвеститорите могат да получат полезни съвети за търговия в реално време, за да бъдат конкурентоспособни на пазара.

С подходящите инструменти предприятията могат да проучат инвестиционните възможности, за да компенсират загубените или драстично намалените приходи, генерирани от основните бизнес дейности.

Докато марките като цяло биха били разумни да избягват импулсни покупки или продажби, бизнес разузнаването и анализът на данни, задвижвани от изкуствен интелект, могат да помогнат на предприемачите да се възползват от възможните печалби от пазарните движения по време на силно нестабилни и несигурни периоди на икономиката.

Втора част на материала вижте тук!

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.