„Телерик“ АД ще стане част от американската Progress Software

telerik_new-logo

„Телерик“ АД обяви, че е сключила окончателно споразумение с Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), с което американската софтуерна компания, базирана в Бедфорд, САЩ, ще придобие един от водещите доставчици на инструменти и решения. Progress и „Телерик“ АД ще съберат две силно допълващи се компании, всяка признат лидер при разработката на приложения.

Заедно, Progress и Telerik ще предоставят цялостна платформа в „облака“ и локална (on-premise) платформа, която позволява разработването на красиви приложения, задвижвани от данни за всеки вид устройство и „облачна“ технология. Обединеното предложение на двете компании ще позволи на разработчиците да създават силно персонализиран потребителски интерфейс, мощни приложения, както и да поддържат свързаност с множество източници на данни, независимо от вида устройство или „облачна“ технология.

„Потребителското преживяване диктува избора на софтуер за разработка на приложения. Силата на Telerik е в това да помага на разработчиците да създават елегантен потребителски интерфейс за приложения в „облака“, както и за уеб и локални (on-premise) приложения“, сподели Фил Пийд, изпълнителен директор на Progress. „Създаването на приложения днес е сложен процес. Разработчиците също трябва да мислят за сигурността и скалируемостта на приложенията си, да боравят с огромен обем данни и да създадат приложения за много и различни устройства. Заедно, Progress и Telerik могат да разрешат тези притеснения и да помогнат на разработчиците да се фокусират изцяло върху създаването на софтуер.“

Повече от 4 милиона потребители и 47 хил. компании в над 175 държави разработват приложения върху платформата Progress OpenEdge, и с платформите за разработка на приложения Pacific и Modulus, Progress предоставя интегрирана платформа в „облака“, с която разработчиците бързо създават приложения за всеки „облак“ и за всяка локална (on-premise) инфраструктура. Наскоро Progress беше позиционирана като „Визионер“ в Магическия квадрант на Gartner за „Корпоративни платформи за приложения като услуга“ (Enterprise Application Platform-as-a-Service).
Вече над 12 години Telerik помага на своята общност от над 1.4 милиона разработчици и на 450 от 500-те компании в списъка Fortune 500 да създават водещи приложения за уеб, десктоп и мобилни приложения. Telerik предоставя цялостен пакет с инструменти за потребителски интерфейс и управление на пълния процес на разработване на приложения; платформа, базирана в „облака“ и система за управление на уеб съдържание. През 2014 г. Telerik също беше позиционирана като „Визионер“ в два Магически квадранта на Gartner – при „Платформи за разработване на мобилни приложения“ (Mobile Application Development Platforms) и при „Интегрирани пакети за тестване на софтуер“ (Integrated Software Quality Suites).

„Изключително много се гордеем с невероятните успехи, които заедно с колегите ни в Telerik, с клиентите и партньорите ни сме постигнали досега“, коментира Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор, Telerik. „Като част от Progress ние допълнително ще развием нашите корпоративни услуги и услуги в „облака“, и ще продължим да предефинираме съвременното разработване на приложения. Очакваме тази нова глава драстично да ускори растежа ни и да предостави повече и по-големи възможности за служителите, клиентите и партньорите на Telerik и Progress.”

„Продуктите и служителите на Telerik са чудесно допълнение към Progress. Успехът и растежът на Telerik, основно благодарение на онлайн бизнес стратегията на „самообслужване“ на клиентите, която успешно привлича милиони разработчици към интернет страницата на компанията, ще ускорят нашата цялостна стратегия за разрастване на Progress“, добави г-н Пийд. „С Telerik, Progress става дестинация номер 1 за най-голямата група разработчици в света, работещи с ABL, .NET, Java, JavaScript, Node.js и мобилни технологии, които да създават приложения с нашите и техните продукти, качени на нашата платформа, независимо къде се намират.“

Придобиването се очаква да бъде финализирано в началото на м. декември и подлежи на одобрение на всички регулатори и удовлетворяване на всички условия за приключване на сделката. След финализиране на придобиването, основателите на Telerik и представители на управленския екип на компанията ще се присъединят към Progress.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.