Започва състезание за иновативни мениджърски проекти

С представяне на второто издание на Innovation Challenge 2013  в София  беше поставен официален старт на възможността млади и креативни мениджъри в България да надскочат зададените бизнес модели и да внедрят нови, чрез създаване на иновативен проект в сферата на своя бизнес.

Всички желаещи да вземат участие в конкурса могат да разработят презентация за своя проект в една от следните 4 категории: продукт, услуга, въвеждане на иновативни процеси/стил на работа в дадена бизнес организация или създаване на нова технология.

Наградите  за печелившите са  стипендии за Executive MBA програмата на престижния CITY College, част от University of Sheffield,  на обща стойност 30 000 евро. Изискванията към кандидатите са да владеят английски език, да имат завършена бакалавърска и/или магистърска степен и поне 3 години професионален опит на мениджърска позиция в развивания от тях бизнес в България.

В рамките на събитието, проф. Стелиос Кехаяс, преподавател в Executive MBA програмата на City College, представи един различен поглед върху иновациите – начинът на въвеждането им в една модерна организация и в продължение открои важността на познаването и внедряването на няколко основни типа иновации.

„Не е важен самият процес на иновация , а наемането на качествена работна ръка в бизнес компаниите, която създава споменатият процес на внедряване на иновации. 96 % от иновативните идеи не успяват да донесат желаната финансова възвръщаемост за фирмите, но в същото време множеството неуспехи накрая водят до значителен успех”, категоричен бе той.

„В днешно време е немислимо да живеем,  без да внасяме нововъведения в бизнеса си, защото се намираме в конкурентноспособна среда, в която всичко се променя изключително бързо”, допълни той.

 

Тук можете да прочетете интервю с победителя в първия Innovation Challenge Рени Попчева.

 

Автор: Кристина Николова

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.