Проект на Euromoney спечели две престижни награди за иновации, използвайки технология на „Онтотекст“

Компанията BCA Research на медийния гигант Euromoney PLC спечели две престижни международни награди в областта на иновациите, използвайки технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст".

Това са призовете „Най-добро иновативно технологично решение за малки фирми“ от наградите 2015 HFM European Technology Awards и „Най-иновативно решение за финансови услуги“ от 2015 bba/ifs Financial Innovation Awards. Награденият продукт се нарича BCA Edge и е базиран на създаденото от „Онтотекст“ семантично решение на базата на графова база данни GraphDB. „Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

BCA Edge е аналитично решение, което беше пуснато на пазара по-рано тази година. То улеснява значително инвеститорите в търсенето на релевантна информация в работата им и визуализира различни типове данни, за да предостави ценни изводи и анализи. Освен това вградената в него семантична издателска платформа на „Онтотекст“ подпомага откриването на свързано съдържание и създава нови връзки между данните. Българската компания предоставя семантични софтуерни решения на много от водещите медийни групи в света, сред които са BBC, Press Association и др.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.