Пет стартъп тенденции, които да наблюдавате през 2022 г.

Пет стартъп тенденции, които да наблюдавате през 2022 г.

Рекордните 1,4 милиона американци са подали заявления за започване на нов бизнес само през септември 2021 г., според анализ на данните от преброяването на населението от Economic Innovation Group (EIG).

През октомври повече от 54 милиарда долара са били инвестирани в над 2000 компании по света. Някои от най-горещите сектори? Уелнес, финанси и проптех, пише онлайн медията entrepreneur.com.

Кои са водещите тенденции в стартъп сферата, които да следите през 2022 г.?

Хибридната работа е тук, за да остане

По-специално събитията може никога да не са същите. Това е добре за платформите за събития, като Bizzabo, които залагат на хибридно бъдеще.

Бъдещето ще бъде свързано с гъвкавостта и избора. Ще има големи лични събития, ще има малки лични събития, но всички ще имат и виртуален компонент. Това създава много място за иновации.

Крипто, блокчейн и технологиите без код ще продължат да разбиват бизнес моделите

Децентрализираните финанси и базираните на блокчейн бизнеси ще продължат да разрушават традиционните бизнес модели и традиционните пазари. Това отваря още по-голямо място за иновации. Собствениците на малък бизнес и стартиращите фирми ще могат да използват тези инструменти, за да преодолеят неефективността и да конкурират по-добре утвърдени предприятия.

Фокус върху околната среда и отговорното управление

2022 г. ще донесе подновен фокус върху въздействието върху околната среда, обществото и управлението на бизнеса. Това означава фокус върху устойчивостта на климата, откъде идват суровините, къде се създават продуктите и влиянието, което имат върху света.

Тази тенденция става все по-важна и за служителите, като по-младите поколения искат ценностите на техния работодател да съвпадат с техните собствени. За тях е изключително важно да работят някъде, където се отчита влиянието върху света.

Все пак има и опасения, че ESG се използва като малко повече модна дума и за да се харчат безсмислени пари. Има компании, на които им липсват наистина мащабируеми, устойчиви бизнес модели в сферата, но въпреки това те набират финансиране.

Технологизиране на сектора на имотите

Тъй като технологиите се превръщат в постоянен елемент в ежедневието, недвижимите имоти ще трябва да наваксат изоставането. През 2022 г. се очаква огромен ръст на проптех сектора.

Въпреки че представляват приблизително 13% от БВП на САЩ - и един от най-големите класове активи и категории за кредитиране - недвижимите имоти са една от най-бавните индустрии, които възприемат нови технологии.

Индустрията на недвижимите имоти е разделена между организации, които приемат промяната и технологиите, и тези, които не го правят. Това означава, че по-големите, по-технологични, по-устойчиви организации за недвижими имоти ще се разрастват и мащабират.

Повече гъвкавост и персонализация за всеки

Независимо дали става дума за техники за набиране на средства, събития, образование или работни места, 2022 г. ще донесе изобилие от възможности за хората и бизнеса. Намирането на това, което работи най-добре за вас, ще бъде целта.

Пандемията промени начина, по който живеем, работим и общуваме. Всички станаха опитни в навигацията в дигиталните пространства и новото нормално и това ще продължи да се развива. Светът на предприемачеството ще последва този пример.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.