Напредъкът в изкуствения интелект е сред най-големите безпокойства на бизнес ръководителите

Напредъкът в изкуствения интелект е сред най-големите безпокойства на бизнес ръководителите

Напредъкът в технологиите и иновациите, като изкуствения интелект (AI), са сред най-големите източници на безпокойство за ръководителите на бизнеси по света, според Accenture.

Директори по целия свят казват, че най-голямото предизвикателство пред успешното внедряване на генеративен AI е разбирането на рисковете от технологията, според данни на проучване, осъществено от MIT Technology Review в сътрудничество с Adobe, EY и Owkin и цитирано от Insider Intelligence.

През октомври САЩ въведоха изискване да се правят оценки на безопасността във връзка с внедряването на изкуствен интелект, както и да се изготвят насоки за граждански права и да се проучи въздействието на технологията върху пазара на труда.

Всички са единодушни, че изкуственият интелект твърдо е установил своята устойчивост. Технологията позволява на компаниите да освободят ресурси, за да правят човешки неща, да се мисли креативно, да се правят неща, които ботовете не могат да правят.

Технологията се прилага успешно при разговорното търсене, автоматизацията на прости, повтарящи се процеси, както и при приобщаването, така че да се обучава технологията на по-слабо разпространени езици.

Друг водещ случай на използване на AI е препоръчването на продукти и услуги. Проучване на Gallup и Bentley University показва, че технологията се справя също толкова добре, колкото и хората, а в някои случаи и по-добре, при такива препоръки.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.