Една българска технологична компания попада в класацията CE Technology Fast 50

Една българска технологична компания попада в класацията CE Technology Fast 50

Една българска технологична компания попада в класацията CE Technology Fast 50. Класацията се изготвя за 24-та година от "Делойт Централна Европа".

Компанията е AMPECO, която създава софтуер за станции за зареждане на електромобили. Основана е през 2018 г. и присъства на пазари в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и в Австралия.

Лидер в класацията е чешката финтех компания FTMO, която заема позицията за трета поредна година. На второ място е чешката CityZen, а на третата - полската PayPo. Топ 10 се допълва от две хърватски, една румънска, две полски и две чешки компании.

Близо 400 компании от 16 държави в Централна Европа, включително 18 компании от България, са кандидатствали за участие в тазгодишната класация.

Включените в класацията компании отчитат среден темп за растеж от 1502%. Темпът на растеж се базира на приходите, генерирани от компаниите между 2019 и 2022 г., и покрива период, белязан от глобална пандемия и значително геополитическо напрежение, посочват от "Делойт".

Освен класацията CE Technology Fast 50, от "Делойт" са създали класация Company to Watch, които не удовлетворяват критериите, за да влязат в основната класация. В нея попадат три компании от България - на 12-то място е Resolute Software, на 14-то - Sappience, а на 15-то - AIOPSGROUP. И трите са софтуерни компании.

На първо място е словашката 3PIK, на второ - Cardinal Cryptography от Полша, и на трето - Flip от Румъния.

Създадена е и категория Impact Stars за компании, чийто продукти и услуги оказват положително въздействие върху бизнеса, иновациите, обществото, околната среда и разнообразието. В тази категория попадат българските Digital Lights, Уча.се, ZenHold.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.