Христо Илиев, AG Capital: Следвайте промените на пазара, за да сте конкурентоспособни

DSC_2230

Третата презентация беше на г-н Христо Илиев, Основател и Собственик на AG Capital. „Завърших Варненския икономически университет, специалност „Индустрия“, направих магистратура в Маркетинга. 15 години по-късно, след като завърших университета реших да уча някъде по света, предпочитах бизнес училище. Разгледах три училища, избрах Харвард в крайна сметка. Минах и през Лондон Бизнес клуб, свързан с недвижимите имоти. Миналата година записах докторантура във Варненския университет.

AGCapital е Адрес Груп, миналата година празнувахме 20 г. на компанията „Адрес“, това е бизнес, който е правен всяка година с умерен растеж, присъстваме в цялата страна, имаме дейности в няколко държави, които зависят от това как е настроен бизнесът към нашия пазар, разказа г-н Илиева.

Той обясни, че „Адрес“ е най-голямата компания за имоти в България, с 66 офиса. „Брокерският бизнес не е от най - престижния, в нашата компания работят около 400 консултанта. Бизнесът е много фрагментиран, има малки компании, които са с по 5-6 души, Адрес е с ясна структура, тези, които продават и печелят добре“, каза Илиев.

Друга компания в структурата на Aдрес Груп са „Фортън“, която се занимава с бизнес имоти – молове, промишлени, складове, офиси. Представител е на Cushman & Wakеfileld.

Трета компания е Unique Estates – там смятам, че сме лидери на пазара, представители сме на Christies Great Estates. Виждам, че и в България има луксозни имоти и колкото и да са малко, те са факт, каза Илиев.

Собственик на AG Capital е член на КРИБ, членува в Сдружение на бизнес лидерите, почетен консул е на Република Мавриций.

Доскоро е бил и президент на Организация на семейния бизнес. Целта й е да подготвя децата, наследниците на предприемачите, тези, които желание бизнесът да остане в ръцете на децата им, да не се препродаде.

За мен моделът на образование вече е съвсем различен, каза Христо Илиев. За да сте конкурентоспособни на пазара, трябва да знаете какво ще учите след като завършите сегашното си образование. Тези, които работят много време, без да се променят пазарът ги изхвърля, заключи той.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.