Стартира първият MySuccess.bg бизнес форум за добри практики в сектор Електроника и електротехника

1

Сутринта в Novotel София започна първият от поредицата бизнес форуми, посветен на сектор Електроника и Електротехника. Семинарът, място за среща на собственици, управители и изпълнителни директори на компании и фирми от сектор Електроника и Електротехника и свързани с него бизнеси, предприемачи, инвеститори с интерес към развитие на съвместни проекти и бизнес по между им, запознава присъстващите с  последните анализи и тенденции,  както и с възможностите за нови технологични инвестиции за бизнеса.

Събитието, което се провежда в момента, бе открито от Надя Гогова, Управител, сп. ENTERPRISE. То ще бъде разделено на три панела, обхващащи новите технологии и пазари, индустрията, както и новостите в интернет бизнеса в областта.

Високо-технологичния сектор е особено успешен в българските условия, тъй като се характеризира с оптимален баланс между размер на инвестициите, базови индустрии, национално ноу-хау, интелектуален потенциал, ръчен труд, добавена стойност, гъвкавост на производството.

Цифрите говорят, че секторът „Електротехника и електроника“ е бил и продължава да бъде един от структуро-определящите сектори на България. Към момента (експертни данни) в сектора има около 1600 активно работещи предприятия с около 32000 заети.
След 2000 г. производството на сектора с устойчив ръст по- значителен след 2006 г., като след 2008 г. в резултат на икономическата криза намалява чувствително, силно при МСП и по-слабо при големите предприятия.

Очаквайте подробности от събитието по-късно днес.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.