Нов партньор на предприемачите в България

DSCN1404

Финалната презентация на конференцията "JEREMIE в България: Финансови решения за малкия бизнес" бе направена от Златолина Мукова, управител на NEVEQ Capital Partners. Тя накратко представи фонда, който може да е от голяма полза за предприемачите в България.

Невек е идеален за проекти, които не могат да получат банково финансиране, поради една или друга причина – липса на обезпечение, твърде млада компания и т.н.

Фондът стартира дейността си през 2007-а, като до момента е осъществил финансиране на осем компании. Инвестиционният му фокус попада върху предприятия в ранен етап на развитие, които са способни да създават и продават в световен мащаб патентовани решения в сферата на финансите, медиите, здравеопазването и туристическата индустрия.

Към момента фондът може да се похвали с две продадени компании с двуцифрена възвращаемост, а също така специално внимание бе обърнато и на Невек II, работещ с JEREMIE инвестиране.

Инвестициите по него са от 0.5 до 4.5 милиона евро на проект, като в момента има направени такива в 6 компании. Секторите, към които се глада за бъдещи инвестиции, са електронна търговия, клауд-технологии, управление на големи бази данни и т.н.

Златолина Мукова завърши своята презентация с разясняване на самия процес на инвестиция, който минава през предварителна оценка, детайлен дю дилиджънс и преговори, за да се стигне до одобрение на инвестицията от мениджъра на фонда.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.