LinkedIn тества вертикална емисия за видеоклипове, подобна на TikTok

LinkedIn тества вертикална емисия за видеоклипове, подобна на TikTok

LinkedIn тества вертикална емисия, подобна на TikTok, за видеоклипове с кратка форма в своето приложение, според TechCrunch.

Функцията е забелязана от служител на агенция за инфлуенсър маркетинг, пише Emarketer. Той е отворил вертикална емисия с възможност за превъртане на видеоклипове, които потребителите могат да харесват, коментират или споделят.

Тази специална емисия ще има за цел да повиши ангажираността и откриването на кратко професионално видео съдържание.

От LinkedIn потвърждават за тестовете и казват, че видеоклиповете се превръщат в желан формат за потребителите да се учат от експерти и професионалисти.

Възходът на TikTok предизвика битка в цялата индустрия за възпроизвеждане на подобен формат на вирусно съдържание и успех в ангажирането.

Видеоклиповете се използват от 84% от B2B търговците, на второ място след кратките статии/публикации, което предполага, че видеото е доминираща B2B маркетингова среда.

Предвижда се разходите за B2B видеореклами в САЩ да скочат от 1,33 милиарда долара през 2022 г. до 2,45 милиарда долара през 2025 г. Делът на B2B разходите за цифрови реклами, предназначени за видео, се очаква да нарасне от 12,5% през 2023 г. на 13,9% до 2025 г.

Макар и да подражава на модела на TikTok, подбрана професионална видео емисия може да помогне на LinkedIn да улесни обучението и кариерното развитие. Ако бъде изпълнено добре, то може да създаде ниша, допълваща (вместо да копира конкурентите) широчината на TikTok.

LinkedIn емисията предоставя възможности за създатели, фокусирани върху кариерата, да разширят обхвата си сред аудиторията, а на платформата - да се включи в нарастващите тенденции в професионалното видео съдържание, за да стимулира приходите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.