Как да създадете публикация с колаборация в Instagram

Как да създадете публикация с колаборация в Instagram

Колаборациите в социалните мрежи са сред най-ефективните практики за привличане вниманието на аудиторията. Можете да използвате Instagram Collabs за съавторство на публикации с други акаунти.

Създателят на оригиналната публикация може да покани друг акаунт като сътрудник. Ако акаунтът приеме поканата, неговото потребителско име ще бъде добавено към публикацията и публикацията ще бъде споделена с последователите на другия акаунт, както и ще се покаже в неговия профил.

Акаунтите, които приемат покана за сътрудничество, могат да видят всички харесвания и коментари на публикацията.

Поканеният акаунт може да се премахне по всяко време, а създателят на оригиналната публикация може да премахне сътрудника по всяко време.

Какви акаунти можете да каните за колаборации в постове

Публични акаунти: Публичните акаунти могат да канят публични или частни акаунти за сътрудници.

Частни акаунти: Частните акаунти могат да канят както частни, така и публични акаунти да бъдат сътрудници, но само ако поканеният акаунт следва частния акаунт.

Ако публичен акаунт приеме поканата на частен акаунт, публикацията ще бъде споделена публично чрез обществения сътрудник. Частните акаунти ще видят информация, обясняваща това в детайли, когато за първи път поканят сътрудник.

След като потвърдят, че разбират кой може да вижда съвместни публикации, те могат да поканят всеки, който ги следва, да си сътрудничи за бъдещи публикации.

Как да поканите и премахвате сътрудник от публикация

За да поканите сътрудник към публикация, която създавате:

Преди да публикувате публикацията си, докоснете Маркиране на хора. Отидете на Поканете сътрудник. Потърсете акаунта, който искате да добавите като сътрудник, след което щракнете върху него. Изберете Готово.

За да премахнете сътрудник от публикация, преди да публикувате, изберете Маркиране на хора. Докоснете отдясно на акаунта на сътрудника и след това - Готово.

Когато някой ви кани за сътрудници, ще получите покана. За да я приемете, докоснете изпращане или месинджър в горния десен ъгъл на Feed. Изберете разговора от вашия списък с чатове, където сте получили поканата и след това и самата покана, след това преглед и накрая приемам.

Ако искате да откажете поканата, след като я изберете, трябва да отидете на Преглед и да изберете Отказ.

За да премахнете сътрудник от публикация, която сте създали след публикуване, трябва да намерите публикацията, да докоснете още действия горе вдясно, да изберете Редактиране, Маркиране на хора, а накрая - акаунта на сътрудника. Потвърждавате с Готово, следвайте инструкциите и финализирайте с Готово.

За да премахнете себе си като сътрудник от нечия публикация след публикуване, също трябва да я намерите, да отидете на още действия, а оттам да изберете Спиране на споделянето. Следвайте инструкциите на екрана, след което изберете Спиране на споделянето.

По какво се различават колаборациите от маркирането или споменаванията

Ако някой ви маркира или спомене в снимка или видеоклип, тази снимка или видеоклип няма да бъдат споделени с вашите последователи. Ако работите съвместно върху публикация, тази публикация ще бъде споделена с вашите последователи.

Ако някой ви маркира в снимка или видеоклип, тази снимка или видеоклип автоматично ще бъдат добавени към вашия профил, освен ако не сте избрали ръчно да одобрявате публикации, в които сте маркирани.

За да бъдете добавени към публикация като сътрудник, трябва да приемете поканата за сътрудничество.

Ако някой ви маркира или спомене, вие няма да бъдете посочени като автор на снимката или видеоклипа. Ако приемете покана за сътрудничество по публикация, ще бъдете посочени като автор.

Можете да споменавате други акаунти във вашите истории. Не можете да добавяте сътрудници към вашите истории.

Какво още трябва да знаете за колаборациите в Instagram

Човекът, който е създал публикацията, е основният създател. Ако първоначалният създател блокира сътрудника или сътрудникът блокира първоначалния създател, сътрудничеството ще приключи. Сътрудникът може също да напусне сътрудничеството по всяко време. Във всички тези случаи обаче публикацията ще остане в профила на оригиналния създател.

Ако първоначалният създател превключи акаунта си на частен, само неговите последователи могат да видят публикацията.

Само оригиналният създател може да изтрие публикацията. В този случай тя ще изчезне и от профила на сътрудника.

Оригиналният създател поддържа публикацията. Ако първоначалният създател деактивира акаунта си, публикацията ще спре да съществува във всички профили. Ако първоначалният създател обаче активира отново акаунта си, публикацията ще бъде възстановена както в профилите на първоначалния създател, така и в профила на сътрудника.

Ако бъде установено, че дадена публикация противоречи на правилата на общността на платформата, тя ще бъде премахната и може да се предприемат действия срещу акаунтите на първоначалния създател и сътрудниците. Наказанието може да включва и спиране на достъпа до Instagram Collabs.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.