Четири причини защо да заложите на видеото в маркетинговата си стратегия

Четири причини защо да заложите на видеото в маркетинговата си стратегия

През 2014 г. YouTube представляваше само 28 процента от всички търсения в интернет. Днес, с повече от 2 милиарда активни потребители, това е една от най-големите търсачки и втората по популярност социална мрежа.

Това ясно показва колко мощни са станали видеоклиповете през годините, пише онлайн изданието business2community.com.

Няма съмнение, че за една добре балансирана маркетингова стратегия ще ви трябва както писмено, така и видео съдържание. Видеоклиповете обаче завладяват много по-бързо интернет.

Почти всеки маркетолог сега използва видеоклипове в своите маркетингови кампании, за да привлече вниманието на хората, защото ангажирането става по-непосредствено и лесно.

Това обаче не е единствената причина видеосъдържанието да е важно за вашия бизнес. Изданието обобщава 4 такива.

Помага за по-добро предаване на вашето съобщение

Да предположим, че имате ситуация, в която трябва да обясните как да използвате конкретен продукт на част от вашата аудитория. Би ли било по-лесно да го направите чрез писмено съдържание, или чрез видео? Обяснението дори на най-сложните неща става лесно, когато използвате видеоклипове. Така получавате шанса да демонстрирате всяка стъпка по-точно и да покриете най-малките детайли. В резултат на това можете да предадете съобщението си по-точно и ефективно, както и показва значително по-реалистично на вашите клиенти какво могат да очакват.

Повишава конверсиите

Използването на видео съдържание в маркетинговата ви кампания може значително да стимулира и реализациите. Това е особено вярно, ако използвате видеоклипове на целевите си страници. Използвайки видеоклипове за демонстрация на вашия продукт, вие позволявате на практика общ преглед на продукта или услугата.

Това има няколко предимсттва. Първо, видеото подобрява външния вид на вашия уебсайт и ще ангажира по-дълго аудиторията ви. Второ, видеото помага за намаляване на степента на отпадане. Трето, видеото помага на вашата аудитория да вземе информирано решение.

Насърчава активно ангажиране

В ерата на WhatsApp, Facebook и други социални медийни платформи споделянето на видеоклипове и превръщането им във вирусни е норма. Ако хората харесат някое видео, те не се колебаят да го споделят. Получаването на повече споделяния ще увеличи видимостта ви и ще повиши осведомеността за марката. Когато това се случи, хората ще започнат да ви разпознават и ще започнат да ви се доверяват. Това е чудесен начин за изграждане на доверие за вашия бизнес и привличане на нови потенциални клиенти.

По-удобно за консумация

Друга важна причина, поради която трябва да използвате видеоклипове във вашата маркетингова стратегия, е, че хората ги намират за лесни за консумация. Вместо да четат статия от две страници, хората смятат, че е по-удобно да гледат видео. Така е по-лесно да ги ангажирате.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.