14 технологични тенденции в B2B маркетинга тази година (I част)

14 технологични тенденции в B2B маркетинга тази година (I част)

От програмиране, поддържано от изкуствен интелект, до инструменти за проучване в реално време и автоматизирани имейли - технологиите са гръбнакът на съвременните B2B маркетингови кампании. Тези решения позволяват на компаниите да достигнат до по-широка аудитория, по силно персонализирани и нишови начини, които могат да подобрят резултатите и ангажираността.

Forbes обобщава 14 технологични тенденции за 2022 г. и нататък, така че професионалните комуникатори да стават все по-добри.

Увеличаване използването на данни за намерения

Анализирането на данни за намеренията е вълнуваща нова способност, която да се добави към акаунт базираната маркетингова стратегия. Данните за намеренията осигуряват по-добро разбиране защо някой търси информация, посещава уебсайт или посещава уебинар. Това може да помогне с маркетинга на съдържанието, персонализирането и насрочените продажби и да се ускори процеса на покупка.

Идентификация на аудиторията в различните платформи

B2B маркетингът винаги е бил труден, особено в днешния развиващ се дигитален пейзаж, където платформите губят уменията си за насочване. В края на краищата можете да изпълните своите B2B маркетингови планове само ако сте уверени, че сте насочени към правилните хора. Следващата голяма технология в това пространство ще бъде превъзходно решение за идентифициране на аудиторията в различните платформи.

Киберсигурност за B2B бизнеса

Голямото търсене на работа от дома увеличава уязвимостта на информацията. Редовните сигнали от Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата (CISA) и последните доклади на Gartner показват, че киберсигурността е новата тенденция за B2B бизнеса. Всъщност това не е просто тенденция; това се превръща в задължителен елемент за предпазване от ransomware и фишинг атаки.

Прогнозни модели на базата на изкуствен интелект

Маркетолозите все повече търсят изкуствен интелект, за да получат по-добро разбиране и пълна картина на цялостното пътуване на клиента. Изкуственият интелект ще се прилага при модели за прогнозиране на бизнес резултатите.

Фокус групи, подпомагани от изкуствен интелект

В B2B маркетинга се прокрадва тенденция за по-целенасочени, емоционални съобщения. Новите технологични тенденции включват форма на пазарно проучване, което се опира на изкуствен интелект, комбинирано с наблюдение на лицата на хората чрез уеб камера в отговор на съобщения, за да се определи кое съобщение резонира с тях. През 2022 г. вероятно ще се появят повече такива фокус групи, подпомагани от изкуствен интелект.

Инструменти за проучване в реално време

Формулата за изграждане на успешен B2B маховик за продажби и маркетинг разчита на това да познавате аудиторията си по-отблизо от всеки конкурент и да разбирате динамиката на изпълнителната власт, която взема решенията. Важно е към инструментариума си да добавите и инструменти за проучване в реално време за получаване на бърза обратна връзка с пазара.

Разширени маркетингови стратегии за съдържание

B2B маркетингът инвестира все повече в съдържание. Необходимо е да се направи точен анализ на клиентското пътуване, така че да се търсят клиенти, които са осъществили реализация чрез маркетинг на съдържание през последните шест месеца. Когато този процес се разбере по-ясно, ще можете да актуализирате и стратегията си за маркетинг на съдържание.

Втора част на материала можете да прочетете тук!

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.