Технологичната индустрия в България 2011/2010: Приходи и работни места - предварителни резултати

pc2
Приходите през 2011/'10 година на милиардната Технологична индустрия в България, състояща се от 10 сектора в областта на информационните и комуникационни технологии - (2 експортно ориентирани и 8 на вътрешения пазар), са намалели приблизително със 7%, като спада (в евро) се очертава за трета поредна фискална година.
Това показват предварителните резултати от 12-то годишно изследване на независимата агенция CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co. на база публикуваните баланси на150 Технологични компании до момента с общ приход, формиращ над 60% от приходите в индустрията.

Изключителна драма обаче се наблюдава при печалбата на бизнеса. Много вероятно е 2011 да запише 12-годишен рекорд в това отношение.

Добрата новина е при работните места. На фона на ежеседмични анонси за предвиждани съкращения в световни технологични гиганти по цял свят, предварителните данни на CBN за 2011 година сочат, че в България те са нараснали с невероятен темп от над 15%, което прави Технологичната индустрия една от малкото индустрии в страната дърпаща пазара на труда нагоре.

Резултатите от изследването са част от информационният продукт на агенцията "CBN Top-100 Bulgaria 2012", който е стартиран през април и ще бъде завършен октомври 2012

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.