Българска фирма представя уникален апарат за лечение на неврологични заболявания

FD4F5CED-7F62-4A3A-9825-787F91198E88

Разработчикът на високотехнологична медицинска апаратура БТЛ Индъстрийз ще представи днес уникален апарат за лечение на неврологични заболявания. Това ще стане в рамките на Националния физиотерапевтичен конгрес 2016, който започва днес следобед в хотел „Калина Палас“, гр. Трявна. Събитието ще продължи до 13 ноември, а организатор е Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация. Основната цел на форума е обмяната на опит, информация и идеи за комплексното лечение на различни заболявания с помощта на рехабилитацията, както и популяризирането на физиотерапията като ключов фактор за възстановяване и поддържане на здравето на пациенти, страдащи от неврологични заболявания или травми.

БТЛ Индъстрийз е генерален спонсор на събитието. Компанията, която е сред водещите фирми на българския и международен пазар, специализирани в производството на високотехнологична медицинска апаратура, ще представи на щанда си своя най-нов продукт - high power magnet, който няма аналог в света. Той представлява иновативен апарат, който бележи значим прогрес в борбата с неврологичните заболявания и заболяванията на опорно - двигателния апарат. На конференцията в Трявна той се представя предпремиерно, преди официалното му анонсиране за широката публика на международния конгрес МЕДИКА 2016 в гр. Дюселдорф, Германия.

В рамките на Националния физиотерапевтичен конгрес БТЛ Индъстрийз ще участва и с презентация на тема „Иновации във физиотерапията – Super Inductive System”, която ще бъде изнесена от д-р Силвия Паскалева, д.и., специалист по физикална и рехабилитационна медицина.

Основна тема на националния конгрес е „Медицинската рехабилитация – задължителен етап в комплексното лечение при заболяванията на нервната система“. Фокусът на събитието обхваща три направления – физикална и рехабилитационна медицина, неврология и неврохирургия. Сред лекторите са водещи специалисти от цялата страна, а програмата включва симпозиуми, лекции, дискусии, уъркшопи и презентации, в рамките на които участниците ще могат да обменят опит, информация, идеи и достижения в областта на физиотерапията. Ще бъдат засегнати и някои от най-актуалните теми в сферата на физиотерапията и рехабилитацията като „Нови технологии в рехабилитацията“ от проф. д-р Е. Илиева, „Диагноза – важен етап в рехабилитацията“ от д-р Г. Ганчев, „Балнеолечението – етап от рехабилитацията на неврологичните заболявания“ от доц. д-р А. Грозева и много други.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.