Българска агенция спечели злато в най-престижния европейски конкурс за уеб дизайн и дигитални изкуства

edesign_logo

Отново добри новини, идващи от технологична компания в България – българската уеб агенция eDesign спечели две награди от най-престижния европейски фестивал за уеб дизайн и дигитални изкуства Lovie Awards. Компанията е получила „Злато“ в категория „Туризъм“ от журито за своя проект Riad 11 Zitoune, както и наградата на публиката в същата категория. Това е първото отличие на българска агенция в Lovie Awards, в чието тазгодишно издание са се включили общо 1500 участника от 30 европейски страни.

Проектът на eDesign е един от малкото, при които оценките на журито и на публиката съвпадат, което го отличава сред останалите участници в престижния конкурс. Международно признание за българската фирма в конкуренцията на Европейската космическа агенция, водещи дизайнери и някои от най-големите онлайн компании в света, сред които и Google*, е поредно признание за потенциала на технологичния бранш у нас. Припомняме, че eDesign е също единствената българска компания, която е носител на двете най-престижни уеб награди в света – FWA (Favorite Website Award) и AWWWARDS (Сайт на деня).

Фестивалът за уеб дизайн и дигитални изкуства Lovie awards се организира от Международната Академия за Дигитални Изкуства и Наука (The International Academy of Digital Arts and Sciences). Настоящото пето издание е най-голямото в историята на наградите. Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 12 ноември, в емблематичния BFI NFT1 театър в британската столица Лондон, а водещ ще бъде популярният комик и звезда на канала Channel 4 Марк Долан.

„Да спечелиш награда, присъдена от Международната Академия за Дигитални Изкуства и Наука и да се наредиш сред най-големите и значими имена в дигиталната индустрия от последните години е като сбъдната мечта за всеки, който се занимава с уеб дизайн. Все още ми е трудно да повярвам, че това ни се случва. Това е изключителна оценка за професионализма на страхотните хора, които са част от eDesign и доказателство, че всеки може да бъде толкова голям, колкото са мечтите му“ – заяви по повод на отличията Георги Костов, основател и творчески директор на българската дигитална агенция.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.