ИТ компания инвестира над 3 млн. лева у нас

investment-market

„Стимулирането на високотехнологичните сектори е приоритет в работата ни, а амбициозните проекти на редица инвеститори са знак, че усилията ни имат принос към изграждането на добра среда за тяхното развитие“. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на церемония по връчване на сертификат за инвестиция клас „А“ на „Булпрос Консултинг“ АД. Инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на съществуващата й дейност чрез разкриването на 1085 нови работни места за висококвалифицирани IT специалисти. Общата стойност на планираната инвестиция е 3 054 000 лв. 

„Днешният сертификат ясно показва, че предимствата за инвестиции в България, особено във високотехнологични сектори като информационните технологии, се оценяват както от международни, така и от български компании“, посочи икономическият министър. По негови думи утвърждаването на страната ни като предпочитана аутсорсинг дестинация през последните години носи много нови възможности не само за водещи международни, но и за перспективни български компании. „Надявам се все повече родни фирми да реализират амбициозни планове с помощна на насърчителните мерки, които предоставяме по Закона за насърчаване на инвестициите и да намират място в престижни международни класации“, допълни той.

„Булпрос Консултинг“ заема 12-та позиция в ранкинга на „Делойт“ за 50-те най-бързо растящи компании в Централна Европа за 2015 г. Министър Лукарски посочи още, че планираните нови работни места ще бъдат за висококвалифицирани специалисти, благодарение на които се повишава създаваната в икономиката ни добавена стойност.

Йордан Гинев, управляващ съдружник на „Булпрос Консултинг“ посочи че целта на фирмата е да увеличи с още 1000 служителите, които имат към момента. „Фокусирали сме се основно върху IT технологиите и в сферата на обслужването на клиенти, както и върху изработването на собствени продукти“ допълни Гинев.

Сертификатът на „Булпрос Консултинг“ е шестият сертификат, издаден по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) през тази година. За първите шест месеца на 2016 г. сертифицираните по ЗНИ проекти са на обща стойност от 108 млн. лв. С проектите се очаква разкриването на над 2000 нови работни места, което е с 700 повече от предвидените със сертифицираните през цялата 2015 г. проекти.

„Булпрос Консултинг“ АД е ориентирана към предлагането на услуги и решения с фокус върху мобилност и съвместна работа в корпоративна среда, облачни технологии, големи данни и аутсорсинг. Инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на дейността в две основни насоки - предоставяне на услуги по разработване на софтуер и по проектиране и разработване на потребителски мрежи и системи, както и кол-центрове. Инвеститорът ще ползва редица насърчителни мерки по ЗНИ, които включват индивидуално административно обслужване при съкратени срокове, финансова подкрепа за обучение за придобиване на професионална квалификация на лицата, заемащи новоразкритите работни места, както и частично възстановяване на задължителни осигурителни вноски за тези служители.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.