Два фонда придобиват Фасилити Отимум и Вики Комфорт 2004

mundus-pic

Инвестиционни фондове, консултирани от EMP Invest Bulgaria (Empower) и KJK Capital (KJK), ще придобият най-голямата компания за фасилити мениджмънт у нас – Фасилити Oптимум България, част от AG Capital, и водещата компания за почистване в страната – Вики Комфорт 2004, чрез новосъздаденото съвместно дружество Мундус Сървисиз. Досегашният собственик на Вики Комфорт - Лъчезар Петров, ще запази миноритарен дял в новата компания и ще заемe длъжността изпълнителен директор. Изпълнителният директор на Фасилити Оптимум - Бисера Иванова става зам. изпълнителен директор в Мундус Сървисиз. AG Capital продава 100% от собствеността на Фасилити Оптимум.

“Собствениците и управленските екипи на Фасилити Оптимум и Вики Комфорт  са изградили впечатляващ бизнес през годините, създавайки двете водещи компании в сектора на фасилити мениджмънта в България. С участието си в Мундус Сървисиз, която ще представлява най-голямата интегрирана група от компании за фасилити мениджмънт услуги в България, искаме да изведем този бизнес до следващия етап в неговия жизнен цикъл.”, коментира Станислав Николаев, Оперативен директор и партньор в Empower.

Според Куста Айма, основател и управляващ партньор на KJK Вики Комфорт и Фасилити Оптимум имат силен потенциал за бъдещ растеж. Вярвам, че можем активно да подпомогнем плановете на мениджмънта за бъдещо разрастване както органично, така и чрез последващи придобивания", добави той.

Христо Илиев, Председател на борда на директорите на  AG Capital и основател на Фасилити Оптимум, заяви, че е  изключително доволен, че за 8 години на пазара Фасилити Оптимум  се утвърди като най-голямата фасилити мениджмънт компания в България и успя да привлече вниманието на инвестиционни фондове от такъв мащаб. "Тази сделка е сериозен индикатор за съживяване на международния инвестиционен интерес към българската икономика. Сделката е в унисон със стратегията на AG Capital да се съсредоточи върху своя основен бизнес – строителството и инвестициите в недвижими имоти.”

"Вярвам, че тази нова посока на развитие на компаниите ще донесе добавена стойност за нашите клиенти, като им предложим най-високото ниво на професионални компетенции у нас.” , добави на свой ред  Бисера Иванова, изпълнителен директор на Фасилити Оптимум България.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.