Интерконсулт България (ICB) спечели наградата „Иновационен хъб на 2013 година”

127

Интерконсулт България (ICB) спечели наградата „Иновационен хъб на 2013 година” в рамките на Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината 2013“, организиран от фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Представителството на ЕК в България, Министерството на икономиката и енергетиката и Български лекарски съюз. Престижното отличие беше присъдено на ICB заради иновативните продукти, които позволяват на техните потребители да увеличат производителността си над 30 пъти и да пестят десетки милиони евро годишно. Това вече е възможно благодарение на едно от софтуерните решения на ICB, което на базата на дефинирани бизнес процеси автоматично генерира софтуер, поддържащ същите процеси.

„Убедени сме, че всяка иновация е не само отказ от стереотипно мислене, но и способност да си позволиш да преминеш отвъд границите на собствените си представи за възможно. В ICB работят хора, които умеят да мечтаят, да черпят вдъхновение и сили от мечтите си, за да ги реализират по-най добрия начин. Най-голямото доказателство за успешната реализация и на най-смелите ни мечти е фактът, че нашите софтуерни решения позволяват на клиентите ни да работят по начин, който до момента е бил невъзможен" - коментира Стоян Боев, управител на ICB.

На церемонията по обявяването на наградите за „Иновативно предприятие на годината 2013“ президентът Росен Плевнелиев връчи призовете на отличените предприятия в категориите „Пазарно лидерство“, „Иновационен хъб“, „Качество на живот“, „Зелена иновация“, „Устойчиво иновативно поведение“, „Социално-икономическо въздействие“ и „Иновативно новостартирало предприятие“.

Националният конкурс „Иновативно предприятие на годината 2013“ се провежда в рамките на Деветия национален иновационен форум на тема „Иновации и секторна конкурентоспособност“. Форумът е организиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса, съвместно с Представителството на Европейската комисия в България. Годишната награда на Националния конкурс „Иновативно предприятие” се присъжда на български предприятия, които са приложили успешно в практиката си иновации или български научни достижения, трансформирайки дейността си и постигайки траен икономически ефект.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.