Три начина, по които делта вариантът на коронавируса засяга търговията

Три начина, по които делта вариантът на коронавируса засяга търговията

Делта вариантът на коронавируса сигнализира за ново безпокойство за пандемията, която по-рано тази година изглеждаше, че отслабва. В някои региони на света болниците отново са подложени на натиск заради нарастващия брой на случаите.

Наскоро дори Международният валутен фонд предупреди, че делта вариантът заплашва световната икономика, пише онлайн изданието RetailDive.

Как делта вариантът влияе на търговията - ето три основни момента, обобщени от изданието.

Завръщането на маските

В повечето държави задължителното носене на маски на обществени места дори и на открито се връща дори и за ваксинираните. Тъй като вирусът се променя, вариантите се разпространяват и колебанията при ваксинацията на населението са сериозни, при някои обстоятелства носенето на маски със сигурност ще бъде задължително.

Предупрежденията обаче може да доведат до нов отлив на клиенти от магазините дори да не се стигне до строги блокади и затваряния. Това със сигурност ще разклати продажбите като цяло.

Потребителско доверие и икономика

Вече има признаци, че потребителското доверие е силно разклатено, въпреки че много от ограниченията са вдигнати. Притесненията заради разпространението на делта варианта допринасят за спада на трафика в магазините и ново ограничаване на потребителските разходи.

Верига на доставките

Пандемията и последвалите сътресения в транспорта и доставките намалиха инвентара на търговците. Тези затруднения допринасят за ръста на инфлацията, която може да доведе до още по-сериозни проблеми за потребителските разходи и по-широката икономика.

С новите огнища на коронавирус в Китай и затварянето на ключови пристанища продължава напрежението върху веригите на доставки и разходите за контейнерните превози се увеличават драстично, което също се прехвърля върху потребителите под формата на забавени срокове на доставка и по-високи цени.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.