След завода в Благоевград германската Ottobock се разшири с производсто и глобален център за услуги в София

След завода в Благоевград германската Ottobock се разшири с производсто и глобален център за услуги в София

Световният лидер в производството на високотехнологични и бионични протези Ottobock откри нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София.

Новата инвестиция в столицата е стъпка към разширяване на производството на компанията в България и създаването на нови 100 работни места у нас.

Компанията, която е с над 100 годишна история, разширява присъствието си на българския пазар и инвестициите си в страната. С новата производствена база и развоен център общо инвестираните средства от Ottobock SE & Co. KGaA в България вече са в размер на близо 22 млн. евро. В тях влизат направената инвестиция преди три години в модерен завод в Благоевград и откритата днес производствена база и офис за споделени услуги.

Компанията вече предоставя работа на над 300 човека в производството си в Благоевград.

"България е добро място за разкриване не само на производства, но и на центрове за развойна дейност и инвестицията на компания като Ottobock го доказва", заяви зам.-министър Шотев на официалната церемония. Той подчерта, че ангажиментът на такива компании към развитие на технологичния сектор и иновации в страната може да послужи като пример и стимул за други международни компании да инвестират у нас.

Заместник- министърът на икономиката и индустрията добави, че общият обем на германските инвестиции у нас надхвърля 4 млрд. евро, а създадените работни места от германски компании са вече над 65 000.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.