Производителят на кафе и чай Jde Peet's разширява капацитета за печене и опаковане в завода в Костинброд

Производителят на кафе и чай Jde Peet's разширява капацитета за печене и опаковане в завода в Костинброд

Един от световните лидери в производството на кафе и чай Jde Peet's разширява капацитета за печене и опаковане в завода за кафе в Костинброд с инвестиция от 5 млн. евро. Така през настоящата година заводът за кафе очаква 25-процентово увеличение на производствената продукция и задълбочава програмата си за устойчиво развитие.

Компанията се опитва да отговори на нарастващото потребителско търсене с въвеждане на ефективност, устойчивост и иновации, пише economic.bg.

Заводът за кафе в Костинброд намалява въглеродните емисии на пекарната си с 16%, както и значително намалява емисиите на азотен оксид с повече от 60%. Освен това, постигнатото намаление на въглеродни емисиите възлиза на 350-430 тона годишно, което допринася за глобалните усилия за борба с изменението на климата.

Предвижда се инсталирането на 820 слънчеви панела на покрива на завода. Произведената енергия ще удовлетворява 12% от общите му енергийни нужди.

Също така заводът използва енергия от 100% възобновяеми източници. Предприятието генерира и нулеви отпадъци за депониране.

Въвежда се и нов тип термично доизгаряне с вградено високоефективно оползотворяване на топлината. Тази иновация не само осигурява надеждно унищожаване на миризми, но и увеличава максимално енергийната ефективност чрез оползотворяване на отпадната топлина за производствена употреба.

С фокус върху намаляването на енергийното потребление компанията минимизира загубите на енергия чрез усъвършенствана изолация, вградена в системата за печене. Компанията залага и на висококачествена система за пречистване на газовете за новата си пещ.

Предприятието обслужва 18 пазара, включително България, Румъния, Унгария, Нидерландия, Гърция, Турция, Италия, Испания, Украйна, Франция, Германия, Чехия, Полша, Прибалтика, Австрия и Великобритания. То предлага широка гама от 85 крайни продукта от 20 сорта кафе.

По настоящем разполага с екип от почти 100 служители, а 10 нови работни позиции бяха открити като част от усилията за разширяване на дейността.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.