Одело строи второ предприятие край Пловдив

Одело строи второ предприятие край Пловдив

Турската компания "Одело", която произвежда фарове за "Мерцедес-Бенц" и други световни брандове в зона Куклен до Пловдив, част от Тракия икономическа зона, започва да изгражда втори завод само 1 година след като пусна в експлоатация първата си производствена база.

Очакванията са до ноември предприятието да бъде готово, пише онлайн изданието economy.bg. До два месеца фирмата стартира и серийно производство на светлини за "Дачия".

В момента в "Одело" работят 215 души. "Планът е до края на тази календарна година да имаме 330 служители, тоест над 100 човека трябва да се присъединят към нашата компания и то точно в производството. Производството е високотехнологично, но специфично", съобщи за медиите Димо Николов, мениджър "Човешки ресурси" в компанията.

"Одело България" набира машинни оператори, електрокаристи, механици, техници поддръжка и електротехници за производството.

Николов не очаква да дойдат готови кадри, тъй като в района няма друга фабрика с подобна дейност. Всички новонаети ще бъдат обучени на място.

"Търсим позитивни и мотивирани хора, с желание за работа, които искат да се развиват в автомобилната индустрия. Работата при нас не е тежка физически и двата пола се справят еднакво успешно. Дори имам впечатление, че на производствените линии, където се сглобяват продуктите, жените са доста по-търпеливи и прецизни, качества, които ние високо ценим", смята мениджърът.

В момента 30% от персонала е от жени, очакванията са да стигнат 50%. Изискване към кандидатите за работа е да са със средно образование, ако имат техническа грамотност е допълнителен плюс. Компанията предоставя безплатен фирмен транспорт и храна, два пъти в годината работниците получават подаръчни ваучери.

"В началото на 2021 г. отново вдигнахме заплатите в производството", казва Николов. Той подчертава, че в "Одело" един машинен оператор може да израсне много в кариерата. Ако е достатъчно упорит и завърши инженерна специалност, може лесно да стигне до мениджърска позиция. "В нашата компания има правило - за свободни позиции първо се оглеждаме сред нашите хора от екипа и им даваме възможност за развитие."

"Одело България" е част от odelo Group - водеща международна компания в разработката и производството на светлини за автомобилната индустрия с 10 завода по света. Сред клиентите на компанията са най-големите автомобилни марки - Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Renault, Opel, Ford, Skoda, Seat, Dacia, Toyota, Fiat, Rolls Royce, Bentley, Maybach, Porsche и др.

Началото на историята на "Одело" в България е поставено през 2019 г. с откриването на завода в Тракия икономическа зона и развойния център в София. За инвестицията си в страната, компанията е удостоена със сертификат "Инвеститор "Клас А" от Министерство на икономиката, а през март 2019 спечели наградата в категория "Инвестиция на зелено" в конкурса "Инвеститор на годината", организиран от Българската агенция за инвестиции.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.