Meggle Group затваря завода си в Шумен

Meggle Group затваря завода си в Шумен

Германската млечна компания Meggle Group ще закрие завода си в Шумен и ще прекрати договорите на около 95 служители като част от преструктурирането на дейността ѝ в Югоизточна Европа, съобщава българското звено на компанията.

"Meggle Group взе това твърдо, но необходимо решение, след задълбочено проучване на различни варианти", казва се в съобщение на компанията, цитирано от SeeNews.

От 1 октомври Meggle ще работи в България по променен бизнес модел, но няма да излезе от местния пазар и ще продължи да предлага своите продукти в страната, посочва се още в съобщението.

Продължаващата пандемия от новия коронавирус ускори процеса на преструктуриране, отбелязва Мегле България.

Миналата година хърватската хранителна компания Belje Plus, член на Fortenova Group, подписа споразумение за закупуване на местните производствени мощности на Meggle. На 31 декември Фортенова заяви, че е поела базираната в Осиек фабрика за производство на млечни продукти Meggle и от 1 януари 2021 г. Belje Plus ще продължи производството на млечни продукти в Осиек, в която работят 88 работници.

Според най-новия финансов отчет на Meggle Bulgaria, който е достъпен на уебсайта на търговския регистър на страната, компанията отчита нетна печалба от 402 000 лева през 2018 г. спрямо нетна загуба от около 1,7 млн. лева през 2017 г., като приходите от продажби са нараснали до 31,8 млн. лева от 29,5 лева лева за 1 година.

Meggle Group е активна на българския пазар от 2009 г. Групата има производствени обекти, офиси за продажби и агенции в 25 страни по света.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.