Компанията International Armored Group ще инвестира в още два завода за бронирани автомобили в България

Компанията International Armored Group ще инвестира в още два завода за бронирани автомобили в България

Компанията International Armored Group (IAG) ще инвестира в още два завода за бронирани автомобили в България.

Това обяви собственикът на IAG д-р Антон Стефов по време на официалната церемония за старт на строежа на най-голямата производствена база за бронирани автомобили в света по стандартите на НАТО в България - в Бургас.

IAG получи и сертификат за приоритетна инвестиция клас А за предприятието в Бургас.

За реализацията на проекта е планирана първоначална инвестиция 20 млн. лв. от страна на IAG, a община Бургас от своя страна ще финансира дейности по изграждане на техническа и довеждаща инфраструктура.

Новият завод ще бъде на площ от 150 000 кв.м. Завършването на фабриката ще създаде най малко 300 работни места, като за първи път български специалисти ще имат възможност да произвеждат бронирани машини по световен НАТО стандарт на територията на България.

Компанията депозира и инвестиционно намерение за купуване на земя в Благоевград и Пловдив. Първоначалната инвестиция за всеки един от двата следващи завода се оценява на приблизителна стойност от 25 000 000 лв.

Очакванията на инвеститора са съвсем скоро да придобие съответните терени в двете населени места.

Към момента заводи на IAG има в САЩ, Обединените арабски емирства и Турция, а филиали, освен в България, има и във Великобритания и Пакистан. Компанията има над 1000 служители по света.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.