Glovo купува foodpanda в България и Румъния, разширява се и с други сделки в Централна и Източна Европа

Glovo купува foodpanda в България и Румъния, разширява се и с други сделки в Централна и Източна Европа

Компанията за доставка на стоки Glovo се разширява в Централна и Източна Европа, включително и в България, с придобивания на някои от компаниите в групата на Delivery Hero, друга платформа за доставка с операции по целия свят, съобщават от Glovo.

Glovo ще придобие компанията foodpanda в Румъния и България, компанията Donesi в Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, както и компанията Pauza в Хърватия в сделка на обща стойност 170 милиона евро.

Процесът на придобиване в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора и Сърбия се очаква да приключи в следващите няколко седмици, тъй като подлежи на изпълнение на предхождащите я условия и одобрения от съответните регулаторни органи. Сделката в Румъния ще бъде завършена след одобренията от страна на регулаторния орган за конкуренцията.

Glovo обяви наскоро, че е постигнала съгласие за придобиването на Ehrana, местна компания за доставки в Словения, за необявена сума. Процесът се очаква да приключи през следващите няколко месеца. Сега компанията работи в тясно сътрудничество с Ehrana, за да определи стратегията на прехвърляне на потребители, партньори и куриери.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.