Германският производител на тоалетни седалки Hamberger открива производство в Ловеч

Германският производител на тоалетни седалки Hamberger открива производство в Ловеч

"Хамбергер България" - българското дружество на германската компания за производство на тоалетни седалки Hamberger, открива ново производство в Ловеч, съобщи кметът на общината Страцимир Петков в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите му компанията вече е наела сграда от 2000 кв. м, където до края на юли ще започнат работа първите до 50 души, съобщава БТА.

Намеренията са броят заети да стигне постепенно 100 души. В момента текат интервюта и оборудване на помещението, в което ще се произвежда обзавеждане за баня.

Инвестицията в Ловеч е първото изнесено производство на "Хамбергер България", която оперира на българския пазар от 2003 г., добави кметът. Компанията има предприятие в Севлиево.

"Не е голямо производството, което започват, но е нещо, което се случва, и е крачка напред. Лично благодаря на ръководството, че избраха нашия град. Сигурен съм, че заедно ще оправдаем доверието", казва още Страцимир Петков.

Hamberger Industriewerke GmbH е основано преди повече от 150 години като дъскорезница и фабрика за кибрит и тухла. Концернът е семеен бизнес, който се развива поетапно в глобална група компании с 2600 служители, чиято основна дейност се състои в производството на дървени подови настилки и тоалетни седалки. Централата на дружеството се намира в Щефанскирхен близо до Розенхайм, Германия.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.