Германската „ДФ България“ разширява базата си в Драгоман

Германската „ДФ България“ разширява базата си в Драгоман

"ДФ България", дъщерно дружество на германската DF Dillinger Fabrik, планира да разшири завода си в Драгоман. Компанията, която е специализирана в производство и преработка на продукти от перфорирана ламарина, ще добави нова производствена линия за защитни покрития на черни метали.

Инвестиционното предложение е внесено в РИОСВ-София, но стойността на инвестицията все още не е ясна, съобщава economic.bg.

Инвестиционното предложение

Заводът в Драгоман се простира върху парцел от над 18 хил. кв. м, като върху него има производствено хале (1.8 хил. кв.м), междинно хале (500 кв. м), административна сграда (205 кв. м) и къща за гости/общежитие (207 кв.м).

Дружеството има намерение да разшири производствената дейност, като добави допълнителна технологична линия за нанасяне на защитни покрития от калай и цинк върху черни метали чрез галванизиране. За целта на парцела в Драгоман ще се изгради ново хале с площ от 400 кв. м.

Компанията предвижда капацитетът на новата линия да е до 50 кг/ч обработен метал. Технологичната схема на линията включва основни и промивни вани за извършване на процесите по галванизация. Предвидено е да се експлоатират 11 бр. вани за обработка на изделията и 9 бр. преливни вани за промиване, като подробно е описан механизмът на действие. Заложено е да работят до 3 човека на смяна.

Предвидена е и система за изсмукване и пречистване на изпаренията, които ще се формират от солнокиселото байцване на изделията. Отпадъчните води ще се пречистват в локално пречиствателно съоръжение на дружеството, където ще се извършат химическо обезвреждане.

Не се налага изграждане на нова ВиК, електро или пътна инфраструктура за цеха.

Коя е компанията?

От 1895 г. DF Dillinger Fabrik произвежда и обработва перфорирани плоскости и е един от водещите производители в Европа. DF и 7 други компании в Холандия, Белгия и други европейски страни, образуват DF Group.

През 2005 г. в Драгоман стъпва "ДФ България". На родна почва компанията не само произвежда продукти, но и осигурява логистиката и дистрибуцията на перфорирани плоскости в Югоизточна Европа.

В момента в "ДФ България" работят 65 души и с модерно производствено оборудване произвеждат перфорирани тръби, щанцови детайли, изтеглени детайли и заварени детайли по немски стандарти, става ясно от информация на сайта на компанията.

Заводът в Драгоман е оборудван с модерен машинен парк, автоматична производствена линия с 4 автоматични линии за перфорация, високоефективна ивична перфорираща преса Soenen с автоматично подаване и система за лазерно рязане.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.