Германската Behr-Hella Thermocontrol ще строи още един завод в България

Германската Behr-Hella Thermocontrol ще строи още един завод в България

Компанията Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) - първият инвеститор в държавната индустриална зона край Божурище, ще строи втори завод в България.

Това стана ясно по време на церемонията по отбелязването на десетата годишнина от основаването на индустриалния парк и стъпването на компанията в България, става ясно от съобщение на Министерството на икономиката и индустрията.

Строителството се предвижда да започне през 2024 г. и да приключи през 2028 г.

Очакванията са, че с тази стъпка оборотът на българското дружество ще достигне 1 млрд. лева, посочва се в съобщението на ведомството.

Инвестициите, направени до момента от компанията в българския ѝ завод край Божурище, са в размер на над 260 млн. лева, а разкритите работни места са над 650, стана ясно по време на събитието.

BHTC е германска компания, която произвежда модули за управление/контрол на климатици на автомобили. Компанията има предприятия в Германия, България, Финландия, Индия, Китай, Япония и САЩ.

За 10 години Индустриален парк "Божурище" е привлякъл 37 инвеститора с размер на вложените средства от над 610 млн. лева, които са разкрили над 2 000 работни места. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на официалната церемония по отбелязване на 10-та годишнина от стъпването на германската компания ВНТС в България.

Министър Стоянов подчерта, че почти една трета от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с германско участие.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.