"Биовет" ще строи нов завод в Разград за 400 млн. лева

"Биовет" ще строи нов завод в Разград за 400 млн. лева Снимка: Министерство на икономиката

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на изпълнителния директор на "Биовет" АД Ангел Желязков. Размерът на инвестицията възлиза на 400 млн. лв. и в резултат ще бъдат разкрити 350 нови работни места в нов завод на компанията в Разград.

Инвестиционният проект на "Биовет" АД е за нов завод - разширение на Инсталация за производство на междинни продукти, инсталация за производство на имуногенни фармацевтични продукти и Фотоволтаична централа в гр. Разград.

Предвижда се разширяване на съществуващото предприятие посредством изграждане на новия завод и фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди.

Министър Борисов посочи, че за последните 12 месеца, по време на кризата, са сертифицирани инвестиционни проекти на стойност 1.6 млрд. лева. От началото на годината са получили сертификати за приоритетна инвестиция 9 проекта с общ размер на инвестициите за малко под 600 млн. лева. С тях ще се разкрият близо 1000 нови работни места.

Осем от проектите са извън столицата, шест от тях са в преработващата промишленост, а пет проекта са във високотехнологични производства и услуги, обобщи Лъчезар Борисов.

В момента се работи по нови инвестиционни проекти за още 400 млн. лева.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.