Fleetmatics става част от Verizon

Verizon_Logo

Verizon Communications ще придобие компанията за специализираната в управлението на автопаркове софтуерна компания Fleetmatics Group за около 2,4 млрд. долара в брой – ход, с който продължава експанзията си в сферата на свързаните коли и на пазара на софтуер за управление на превозни средства, предава Ройтерс.

Телекомът ще плати по 60 долара за акция, премия за почти 40 %  цената на затваряне на акциите на Fleetmatics Group в петък. Акциите на компанията се повишиха с 39%, стигайки до  $59.66 в понеделник сутринта на стоковата борса в Ню Йорк. За последните три месеца повишението на акциите е 65%.

През май Fleetmatics отчете приходи от 78,9 млн. долара за първото си фискално тримесечие. Сумата е с 21% по-висока от тази за същото тримесечие година по-рано.

Компанията започва да предлага акции от 2012 с цена 17$. Инвеститорите са привлечени от  облачните услуги, които се предлагат, защото са по-достъпни до малкия и среден бизнес, а именно SaaS - software-as-a-service.Fleetmatics разработва софтуер, който показва на шофьорите къде се намира превозното средство, колко гориво е изразходвано, с каква скорост се движи колата и друга информация, включително събира данни за поведението на водача.

В петък Verizon Telematics завърши друга сделка – за придобиването на базираната в Калифорния Telogis, която създава софтуер за следена на търговски превозни средства и такъв за навигация, използван от компании като Ford Motor. Финансовите параметри на сделката не са разкрити.

Verizon Telematics предлага и собствена подобна софтуерна услуга, наречена Networkfleet.

Международното присъствие на Fleetmatics в региони като Западна Европа и Австралия ще помогне на Verizon да разшири глобалния си обхват в бизнеса, посочва Ирландо.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.