Пет стъпки за подобряване сигурността на вашия уебсайт

cybersecuritry-Pixabay

Вашият уебсайт е крайъгълният камък на вашите маркетингови усилия и не можете да си позволите проблеми със сигурността.

Онлайн изданието business2community.com обобщава пет съвета за запазване на сигурността и стабилността на вашия сайт.

Сигурност на хостинг сървъра

Сигурността на сървърите на хостинга е от първостепенно значение. Със софтуер можете да маршрутизирате целия уеб трафик през сървърите, така че да маскирате сървъра си и да осигурите защита от атаки.

SSL сертификат

Инсталирането на SSL сертификат на вашия уебсайт е  онлайн стандарт, тъй като това осигурява криптиране от край до край, което има ползи за сигурността за потребителите.

Много услуги на трети страни изискват сайтовете да имат SSL сертификат за взаимодействие с тях, като PayPal за обработка на транзакции.

Сигурна хостинг конфигурация

Сигурната хостинг конфигурация може да се извърши или чрез използване на онлайн ресурси, или чрез вашия уеб хост. Те ще ви покажат  къде да прилагате конкретни правила към уеб услугите, които вашият уебсайт използва. Например можете да ограничите размерите за качване на файлове.

Защитната стена може да бъде конфигурирана така, че да разрешава или блокира достъп до конкретни портове на вашия уебсайт. Уверете се, че се защитават добре и личните ви данни. Проверете конфигурацията на DNS и обезопасете DNS зоната. Това е силно препоръчително, тъй като не позволява на хакери да насочат домейна ви другаде.

Използвайте услуги за сигурност

Услугите за сигурност могат да ви спестят време и главоболия. Те разполагат с широка гама функционалности, които да защитят сайта ви.

Редовни актуализации

Важно е редовно да актуализирате сайта си, плъгините и темите за потребителите. Уверете се, че винаги архивирате уебсайта си  преди да правите големи промени или да извършвате актуализации. Това ще бъде вашата точка за възстановяване при „счупване“ и поставяне на сайта ви в уязвимо състояние.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.