ScaleFocus открива развоен център в Северна Македония

ScaleFocus-Македония

Най-голямата българска софтуерна компания – ScaleFocus, открива развоен център в столицата на Северна Македония Скопие, съобщават от компанията.

През следващите няколко години компанията планира да отвори над 300 работни места за софтуерни специалисти там, допълва се в съобщението.

„Решението да инвестираме в нов развоен център в Скопие бе продиктувано от успешната ни колаборация с IT експерти от Северна Македония, продължаваща вече няколко години.“, коментира Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus.

Той подписа официалния договор за държавна помощ с министъра по чуждестранните инвестиции в Северна Македония Зорица Апостолска.

Обемът на планираната инвестиция за следващите 5 години е на стойност 45 милиона евро, като 2 милиона са планирани за обучение и развитие на младите таланти.

От ScaleFocus ще си партнират с местни организации, университети и компании с цел развитие и подобряване на цялата IT екосистема в Северна Македония.

Компанията има близо 1000 служители и над 200 международни клиенти от листа на Fortune 500 от цял свят. В България тя има офиси в София, Пловдив, Варна и Бургас, а нейни търговски представителства са разкрити в САЩ, Великобритания (Лондон), Германия (Мюнхен).

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.