Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 1, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

PSA Group придобива Opel

PSA Group придобива Opel

Френският концерн PSA Group придобива европейския бизнес на американския автомобилен производител General Motors Co. за 2,2 евро. За дъщерното дружество Opel/Vauxhall компанията ще плати 1,3 млрд. евро, а за финансовото подразделение – 900 млн. евро, съобщават двете компании в съвместно изявление.

Финансовото предприятие PSA придобива съвместно с BNP Paribas, с която ще притежават по 50% от новото дружество.

„Горди сме да обединим силите си с Opel/Vauxhall. Оставаме дълбоко ангажирани с продължаващото развитие на компанията“, коментира председателят на Управителния съвет на PSA Карлош Таварес.

Мари Бара, председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор на GМ, допълва, че сделката създава нова възможност за подобряване на дългосрочната ефективност на компаниите.

С реализирането на сделката PSA ще стане вторият най-голям производител на автомобили в Европа след германската компания Volkswagen.

Междувременно германските профсъюзи коментираха, че ще приемат сделката само ако PSA запази работните места и заплатите в европейските филиали на GM.

От германското правителство признаха, че френският концерн е поел определени ангажименти към служителите на придобиваните предприятия и инвестиции, за да получи благословията за сделката.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.