Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 28, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Високотехнологични проекти за над 60 млн. лева осигуряват повече от 1 000 работни места в България

Високотехнологични проекти за над 60 млн. лева осигуряват повече от 1 000 работни места в България

За последната календарна година във високотехнологичните сектори по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти за над 60 млн. лв. и с над 1000 нови работни места, като това все още не е окончателната статистика. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на откриването на „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, организирано от ДжобТайгър.

Зам.-министър Борисов поясни, че благодарение на добрите си конкурентни предимства и въвеждането на допълнителна финансова мярка по Закона България е успяла да привлече значителен брой и големи по обем проекти в сферата на услугите, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

От 2013 г. до момента се реализират инвестиционни проекти в областта на услугите на стойност 191.892 млн. лв., с които се разкриват последователно над 7600 нови работни места, предимно за висококвалифицирани специалисти.

Той коментира още, че ИКТ и аутсорсингът са сред водещите сектори за развитие на експорта, за привличане на инвестиции и са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната.

По думите му аутсорсинг индустрията в България формира 2.4% от работния пазар в страната ни и съставлява над 4% от БВП, а ИКТ предприятията генерират 4,5% от общата брутна добавена стойност в икономиката. Секторът бележи исторически рекорд през 2018 г. както по отношение на оперативните приходи и броя на работните места, така и по отношение на заплащането.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.