„Малтери Суфле България“ разкри планове да построи нов завод в Плевен. Предвижда се съоръжението да бъде с годишен капацитет 50 000 т малц и да преработва около 63 000 т пивоварен ечемик.
Очакваният размер на инвестицията е приблизително 30 млн. евро. Очаква се предприятието да бъде пуснато в експлоатация през втората половина на 2019 г., съобщава economy.bg.
„Малтери Суфле България“ доставя малц на някои от „Малтери Суфле България“големите пивовари в страната: „Молсън Коорс“, „Карлсберг“, „Хайнекен“, както и на няколкото местни производители на бира. Компанията обмисля възможности и за износ към Гърция и Турция.
От компанията посочват, че задоволяват нуждите си изцяло чрез местно производство с помощта на стотина земеделски производители, които обработват площ от около 8 000 хектара.
През януари 2012 „Суфле“ придоби в България производството на малц на един пивовар с два малки заводаq разположени в Плевен и Хасковоq с общ производствен капацитет 30 000 т и капацитет за съхранение 43 000 т. Компанията е вече установена на Балканите с два завода – в Сърбия (75 000 т) и Румъния (106 000 т).
„Суфле“ е френска семейна компания в хранителновкусовата промишленост, която работи в международен мащаб. Тя развива дейност главно в направленията ечемик, пшеница, ориз и зеленчуци. Компанията вече е инвестирала над 1 300 000 евро във фирмата „Малтери Суфле България“.