Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | December 6, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

“Инвестбанк” е избрана за купувач на ТБ “Виктория”

“Инвестбанк” е избрана за купувач на ТБ “Виктория”

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са избрали „Инвестбанк“ да придобие дъщерната финансова институция на фалиралия през 2014 г. кредитор Търговска банка (ТБ) „Виктория“, посочва се в тяхно съобщение.

Точната сума на сделката не се споменава.

Предстои провеждане на процедура пред Комисията за защита на конкуренцията за разрешаване на предстоящата концентрация, казва се още в съобщението.

Така приключи вторият опит за продажба на по-малката банка. При предишния за купувач беше избрана търговска банка Д, но БНБ не одобри сделката заради намерението на купувача да развива „Виктория“ като отделна банка без да я влива в своята дейност, т.е. вероятно се целеше препродажба.

При втория опит за продажба първоначално бяха подадени 4 оферти, но след извършен дю дилиджънс анализ обвързващи оферти подадоха „Инвестбанк” и Българо-американска кредитна банка (БАКБ).

Изборът на купувач е одобрен с решение на управителния съвет на ФГВБ на 26 март. Купувачът е поел задължение за пълно погасяване на експозицията на КТБ към ТБ „Виктория“ заедно с дължимите лихви към датата на приключване на сделката.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.