Как автоматизацията на управлението на човешките ресурси може да трансформира бизнеса?

employees-Pixabay

Автоматизацията на човешките ресурси има потенциал да трансформира този аспект от мениджмънта чрез повишаване на ефективността, подобряване на производителността и насърчаване на иновациите, пише techfunnel.com.

Автоматизацията помага на HR специалистите да вземат по-интелигентни решения, да вършат повече работа с по-малко усилия и да преместят фокуса си от банални, повтарящи се задачи, за да поемат по-стратегическа роля в бизнеса – с помощта на иновациите.

Автоматизацията, системите за обучение и изкуственият интелект се превръщат в ключови елементи на HR практиките. Интелигентната автоматизация може да подобри управлението на човешките ресурси по няколко начина.

По-голямо съответствие

Много от ежедневните отговорности на HR служителите включват подаване на документи, проверка на наредби и повтаряне на подобни действия, свързани със съответствието. Тъй като алгоритмите за машинно обучение еволюират, те могат да се използват за проверка дали формулярите се попълват точно и навреме, автоматично проверявайки всички необходими разпоредби.

По-добро търсене на персонал

Изкуственият интелект влиза в помощ при търсенето на нови служители, като подкрепя бизнеса да разбере повече за качествата на кандидатите въз основа на техните резюмета.

Преживяване за кандидатите за работа

Един от начините за използване на изкуствен интелект в процеса по подбор на персонал е чрез чатботи, които могат да бъдат настроени със специални въпроси, така че да се направи първата пресявка на кандидатите за работа.

Обучения

Служителите и работодателите могат да се възползват от автоматизирано обучение. Използвайки интелигентна автоматизация, служителите могат автоматично да се включат в обучение, което се привежда в съответствие с техните цели за развитие.

Интервюта

Някои предприятия водят и цели интервюта с помощта на изкуствения интелект. Различни решения помагат на бизнеса да оцени личността на кандидата и да структурира въпросите.

Управление на екипите

Специални програми подпомагат мениджмънта в управлението на екипите. С помощта на специални анализи те могат да правят препоръки за необходимостта от обучение и развитие на служителите и да помогнат за идентифицирането на пропуски в работата.

По-добро водене на записки

HR мениджърите често са на срещи, разговори, интервюта. Специален софтуер може да им е от полза за воденето на бележки, които след това се препращат директно на електронната поща.

Интелигентната автоматизация не е просто нещо, което може да бъде от полза за личния ни живот – например умните устройства, които използваме у дома, или пък превозните средства. Интелигентната автоматизация може да поеме ежедневните рутинни процеси, като по този начин увеличава производителността на служителите и им дава възможност да се фокусират върху по-високата добавена стойност в работата си.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.