Hitachi Solutions Europe отвори ИТ център в България

computer-nework

Hitachi Solutions Europe разшири дейността си и отвори ИТ център в България. Основната стратегия на центъра е да се наемат хора с опит в сферата на Microsoft приложения и технологии.

Компанията основава и студентска програма, чрез която всяка година да се наемат и обучат млади специалисти, пише economy.bg.

Центърът заработи успешно през септември с първите си служители, базирани в София. Към момента фирмата е работодател на общо 10 българи. Плановете са в следващите 2 години в центъра да работят най-малко 50 служители, а дългосрочният план е доста по-амбициозен, обясняват от компанията.

Hitachi Solutions продължава да интервюира кандидати с опит в Microsoft приложенията, които внедрява, но поради спецификата на тези бизнес решения и глобален недостиг на специалисти процесът е по-бавен.

Hitachi Solutions планира дългосрочна инвестиция в развитието на таланти в България, като на първо време ще предлага различни обучителни програми за студенти. Компанията спонсорира и Софийския университет „Свети Климент Охридски“ с техника и средства, за да подкрепи и мотивира студентите да завършат успешно образованието си.

Основните позиции, за които се търсят хора, са софтуерни консултанти и инженери с опит в имплементирането на Microsoft Dynamics ERP, CRM и PowerBИ, както и студенти, завършващи компютърни науки, търсещи постоянна работа и дългосрочна кариера. Освен консултанти, базирани в София, фирмата планира да развие и екипи, чрез които ще се централизира извършването на вътрешнофинансови и маркетинг процеси, за което ще се търсят допълнително хора.

От Hitachi Solutions уточняват, че в дългосрочен план ще подкрепят и работят с университети от по-малки градове, където възможностите за работа са по-ограничени, като вече се провеждат разговори по планирането на тази инициатива.

Hitachi Solutions е част от групата Hitachi, която е работодател на повече от 400 000 души по цял свят. Hitachi Solutions е глобална консултантска компания с близо 3000 професионалисти. Основен фокус е използването и внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft cloud.

Нitachi Solutions Europe се разраства изключително бързо, като към момента има над 800 служители и офиси във Великобритания, Германия, Франция и Португалия.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.