Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 28, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Производителят на пилешко месо Градус АД ще дебютира на борсата

Производителят на пилешко месо Градус АД ще дебютира на борсата

Производителят на продукти от птиче месо Градус АД планира да осъществи първично публично предлагане на акции (IPO), съобщават от компанията.

Очаква се предлагането да стартира около средата на тази година, като компанията има амбицията да набере 100 млн. лева от Българската фондова борса (БФБ), допълва се в съобщението.

Ако IPO-то бъде одобрено от регулаторите и се осъществи, то ще е най-голямото в България след кризата и ще изкара на борсата компания от слабо представен сектор - този на хранително-вкусовата промишленост.

Набраният капитал ще се използва за развитието на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на висококачествени хранителни продукти. Мениджър на емисията е Първа финансова брокерска къща.

Предварителните проучвания показват достатъчно голям интерес от институционални и частни инвеститори в България и чужбина заради финансовите резултати на Градус и позициите на компанията на родния пазар.

За 2017 г. се очаква производителят на пилешко месо да отчете над 34 млн. лв. нетна печалба и около 200 млн. лв приходи.

Компанията е от най-големите производители на месо в България и в Топ 3 на най-големите производители на разплодни яйца в Европа. Градус е на първо място в страната ни по производство на продукти от птиче месо с 35% пазарен дял, отбелязва се в съобщението.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.