Google продължава партньорството си с Telerik за приложение за Chrome OS

app_sphere_chrome_sync

Световният технологичен  гигант Google ще продължи партньорството си с Telerik за създаването на приложения за операционната система Chrome OS, съобщиха от българската софтуерна компания. Сътрудничеството между двете компании стартира в края на миналата година, когато когато Google пусна с новата версия на Chrome OS приложение за камера, разработено от Telerik.

В рамките на на конференцията Google I/O, която се проведе в Сан Франциско между 15 и 17 май, българският разработчик представи най-новата версия на създаденото от него приложение за камера за Chrome OS, както и демонстрира възможностите, които предоставя HTML5 и JavaScript платформата за разработване на мобилни и уеб приложения, Telerik Kendo UI.

За разработването на приложението си за камера Telerik използва които HTML5 и JavaScript платформата си Kendo UI и пакета на Google за създаване на приложения (Google Packaged Apps Platform). На изложението Developers Sandbox, част от Google I/O,  стана ясно още, че за последните 18 месеца платформата е била свалена над 200 хил. пъти в над 200 държави, носейки над 30% повече продажби на българската софтуерна компания само за първите три месеца на 2013 г. спрямо същия период на 2012 г.

По думите на Тод Англин, изпълнителен вицепрезидент, Междуплатформени Инструменти и Услуги в Telerik, при разработването на приложения не трябва да има печеливши и губещи. „Вярваме, че разработчиците трябва да имат избор как да създават и разработват бъдещите водещи технологии. HTML5 е напълно възможна и много добра алтернатива за всички, които искат да напишат едно приложение само веднъж, но след това да не се ограничават с публикуването му на само една платформа.”, коментира той.

 

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.